Σύλλογος Φίλων Μουσική Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις"
Διεύθυνση:
Καμαριώτισσα Σαμοθράκης
Σαμοθράκη
68002
Greece

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.armonias-genesis.gr

Πληροφορίες: Εστιάζουμε επίσης στο καθήκον της μουσικής παιδείας που εξελίσσει τις μουσικές και εκφραστικές ικανότητες των παιδιών και οδηγεί στην πνευματική ολοκλήρωση και αρμονία. Θέλοντας να προωθήσουμε τον πολιτισμό μέσα από την τέχνη της μουσικής, και να επενδύσουμε στο ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, συνδυάζουμε την παραδοσιακή και κλασική μουσική παιδεία συμβάλλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην κατανόηση, διατήρηση και διάδοση και της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι σκοποί ιδρύσεως του συλλόγου μας αφορούν στην:

* διάδοση της μουσικής παιδείας στη Σαμοθράκη
* στην καλλιέργεια και εξέλιξη της χορωδιακής μουσικής
* στην προώθηση της κλασικής και παραδοσιακής μουσικής
* στη δημιουργία ενός φυτωρίου νέων μουσικών
* στην καλλιέργεια της αγάπης για τη μουσική
* στην ανάπτυξη ενός συνειδητοποιημένου και απαιτητικού ακροατηρίου και
* στην άνοδο του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του τόπου.

Προκειμένου να υλοποιήσουμε τους παραπάνω στόχους, στο πλαίσιο του συλλόγου μας λειτουργούν τμήματα εκμάθησης της μουσικής γλώσσας (προπαιδείας, θεωρίας- σολφέζ) και διδασκαλίας μουσικών οργάνων (πιάνο, κιθάρα).

Έχουμε δημιουργήσει την Παιδική- Μικτή «Χορωδία Σαμοθράκης» που στελεχώνεται από μικρούς και μεγάλους μαθητές των τμημάτων των θεωρητικών μαθημάτων, και η οποία συνεχώς εμπλουτίζει το ρεπερτόριο της, διοργανώνοντας συναυλίες και παρουσιάζοντας στο κοινό της Σαμοθράκης κομμάτια φωνητικής μουσικής. Στα άμεσα σχέδια της Χορωδίας μας, εκτός από τη συμβολή της στα μουσικά δρώμενα του τόπου, είναι η πραγματοποίηση συναυλιών - εκδρομών και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς και η φιλοξενία παρόμοιων μουσικών-χορωδιακών ομάδων στη Σαμοθράκη, με στόχο την ανταλλαγή μουσικών προτάσεων και ιδεών.