Σιάτσου Ελένη ΚάτσικαΣιάτσου σημαίνει πίεση με τα δάκτυλα. Είναι μια θεραπευτική μέθοδος που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και βασίζεται στις αρχές της Κινέζικης Ιατρικής του βελονισμού. Στοχεύει στη βελτίωση της υγείας, στη σωματική και πνευματική ευεξία του ανθρώπου, υποστηρίζοντας την αυτοθεραπευτική δύναμη του ίδιου του οργανισμού. Μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη ολιστική η φαρμακευτική θεραπεία χωρίς να παρεμποδίζει τη δράση της.

Το Σιάτσου γίνεται με τον αποδέκτη ντυμένο με άνετα ρούα, ξαπλωμένο σε στρώμα στο πάτωμα ή καθισμένο σε καρέκλα. Ο πρακτικός (δότης), ασκεί τεχνικές όπως διατάσεις ή πιέσεις κατά μήκος των μεσημβρινών του σώματος (κανάλια μέσα από τα οποία ρέει η ενέργεια), χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες, τα δάχτυλα, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα ή τα πέλματα. 

Μια συνεδρία διαρκεί συνήθως μία ώρα, μετά τη λήψη ενός σύντομου ιστορικού. Το Σιάτσου βοηθά στην εξισορρόπηση της ενέργειας και στην ομαλή ροή της μέσα στο σώμα, η οποία σε συνδυασμό με τη βαθιά χαλάρωση δρα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε προβλήματα μυοσκελετικά, δυσκαμψίες, αποκατάσταση μετά από ατυχήματα, προβλήματα του πεπτικού, πονοκεφάλους, άγχος, υπερένταση, αϋπνίες, δυσκολες ψυχολογικές ή συναισθηματικές καταστάσεις κ.α.

Ελένη Κάτσικα

Χώρα Σαμοθράκης

Τ.Κ.: 68002 Σαμοθράκη

Greece

Τηλέφωνο: +30-697-4910-056